Alla inlägg under mars 2011

Av Sofia - 14 mars 2011 10:04


Vilka som verkligen är dina vänner

Vilka utav dem som är äkta

och aldrig någonsin kommer vilja byta ut dig

Vilka som inte tar dig i andra hand

och vilka som oavsett vad finns där.



Jag är helt övertygad över att alla har en falskhetsgen i sig och det är nu något jag kommer räkna med att mina vänner har dem också. Även jag kanske har det någonstans inom mig. PÅ ett eller annat sätt måste vi nog acceptera att det är mänskligt att ljuga och förvrida sanningen, samt vara falsk och kanske inte alltid helt pålitlig. Vi är ju inte mer än människor, och det är det jag försöker klura ut det finns inte en ända människa runtom mig som inte ljugit eller varit falsk emot mig. Och Folk har svårt att vara ärliga emot mig eftersom jag är ganska så känslig även fast ärlighet varar längst


Det är svårt när det gäller vänner och när man väljer vänner. Jag menar det är inte personen som jag känt längst som är min bästa vän eller personen som jag umgåtts med mest under det senaste året som är min bästa vän. Och vad är egentligen en bästa vän? Den som alltid finns där till hands och vill dig väl? eller den som säger spydiga saker och byter vänner hit o dit?


Nu i helgen som varit har jag tyvärr insett att jag förlorat en bra vän för man får bara en chans att vara en bra vän. Vänskap är som kärlek ibland, är det dåligt och upp och ner för mycket så bryts det tillslut. Och när jag nu har öppnat ögonen och tittat på situationen så inser jag verkligen vad som hänt.

Jag förstår inte att man kan förlora en vän så fort eller hur en vän kan sluta behandla en vän som en vän. Jag tycker det är sorgligt men det är tyvärr sant och jag måste finna mig i det hela.


En vän kommer inte åter lätt, Men jag är super glad för det vänner nära vänner och bästa vänner jag har, ni är inte många men hellre det än flera bekanta.

jag uppskattar er så dåligt, för att jag tycker människan är en äcklig typ.


Borde bli lite bättring i världen och mot våra medmäniskor. Men som man behandlar andra blir man tillslut behandlad själv. Inse fakta!


  


Puss på er


Av Sofia - 10 mars 2011 12:55



Det är precis som mitt liv är nu som det behöver vara ett tag framöver.

Folk undrar säkert varför jag inte har någon pojkvän eller någonting? Just för att ibland behöver man bara sig själv. Jag är glad att jag insåg det, Jag insåg att så länge jag inte tagit hand om mig själv och mina egna problem inuti så kommer jag aldrig kunna ta in en ny människa med dess problem i mitt liv. Så enkelt är det!

Dessutom har jag träffat en hel drös med idioter i mitt liv så tycker det är ganska skönt och lönsamt för mig att bara ha mig själv att tänka på.


Självklart vet man aldrig när man blir kär igen men det är ingenting jag vill bli just nu, Jag vill njuta av min egen tid, visserligen lite rädd för att jag kanske aldrig kommer kunna få känslor för någon? haha är man störd eller? Nej då jag ska se till att jag inte går in i mig själv to much. Jag drömmer trots allt om att hitta den rätta och bilda en framtid med, men det kommer det kommer jag har inte bråttom med det inte just nu iafall, kanske när jag är 25? Haha Just nu får man njuta av livet som singel och göra vad man vill, För det är inte så illa att vara singel :)


Så just nu i mitt lilla liv är allt toppen, jag har ingen som tar min tid jag har ingen som tar min energi jag har ingen som kräver uppmärksamhet, jag har ingen som jag måste tänka på, Jag har bara mig själv och katten vilket känns underbart just nu.

Jag ska börja plugga distans för en dag ska jag bli något stort. bara så ni vet liksom.

Har även klippt mig och funderar på att sola ikväll efter jobbet så man blir ännu fräschare. Jag är så himla värd att skämma bort mig själv!!


  '

Ska göra såna ankläppar en dag sexy va? haha

  


Gud nåde den som förstör min sinnesro nu !!


Puss på er :) Hoppas ni mår lika bra som jag gör just nu! Annars får ni ta och ta tag i det och lösa problemen, kom ihåg att det är endast du som bestämmer hur du mår och vill ha det. Gör dig av med allt som får dig att må dåligt, det är okey att vara Ego ibland när man känner att ingenting är bra.


/Fia

Av Sofia - 9 mars 2011 11:09



Hej o hå!

Jag satt nyss och tänkte på att jag behöver beställa nya baslinen speciellt vita för alla mina är fläckiga av fläckar som inte går bort. Men så slog det mig att jag inte kan slänga mina gamla linnen för tänk på barnen i Afrika som skulle göra allt för att få ett linne oavsett om det är smutsigt fläckigt eller något, bara det var något dem kunde ha på sig. Usch vi människor är inte måna om vad vi egentligen har om man ger en tanke åt barnen i Afrika varenda gång man tvivlar på sitt liv och hur bra det är så kommer vi nog uppskatta det mera.

Jag har sett unicefs reklam när dem visar fattiga barn, och Jag har inte varit just där men jag har varit och sett fattiga barn. Fattiga små söta barn som ändå ler av kärleken dem får av sin familj. Men endel barn har det tyvärr ännnu värre dem har ingen familj, utlämnade att vara ensama från dag ett.

När jag var i tunisen en gång och skulle gå på bussen från en uflykt i öknen vi hade varit på så kom det fram en massa barn små söta barn och höll upp handen, dem var knäpptysta ( visserligen hade förmodligen föräldrarna skickat dem) Men själva grejen får dem vara barn? och vad är det för förhållande dem får möta? Dem tänker där kommer vita mannen med pengar. usch vad orättvis denna värld är, dem är värda minst lika mycket som vi är värda.

I Egypten fick jag besöka en nubisk by, jag fick alltså besöka hur familjer bodde och gå in i deras små ler hus. När vi gick längs vägen i den nubiska byn möttes vi av små sjungande barn som också sträckte upp handen, Dem tänkte också " vita rika mannen"

Det var hjärtskärande att se, för vi fick inte ge dem någonting, inte ett enda öre.

För det var lag på det i den lilla byn att barnen inte skulle växa upp och tigga, dock gjorde en del av dem det ändå.

I gränderna låg det fullt med soppor och skräp överallt, små små hus, utanför husen satt kvinnor med barn. Den här lilla byn hade ändå det mesta, som skola "tempel" och hus åt folket. Vi fick besöka en lite rikare familj, men hur rik då? dem var rikare eftersom dem tog emot oss europeer och på så sätt fick pengar.

Jag chockades av att dem faktiskt hade en liten dator med en rosa mus, Samt kylskåp och en fungerande toalett ( inte alls bra toalett ) .

Men som sagt dem var en av dem rikare familjerna.. Dem passade på att sälja handgjorda smycken till oss, vilket vi fick köpa för att hjälpa dem såklart.


Usch Jag skulle vilja åka till afrikas mest drabbade områden som volontär

och hjälpa dem små utsatta barnen, samt dem äldre utsatta kvinnorna som blir våldtagna gång på gång av elaka män. Försöka förhindra pojkarna från att bli Barnsoldater osv. Jag skulle vilja visa dem att världen inte alltid är så grym.

Jag skulle vilja ta dem allihoppa och göra allting bra för dem.


Jag lovar er en sak att den dagen jag vinner en massa pengar kommer jag garanterat åka ner till dem drabbade och hjälpa till. Jag vill så gärna göra det. men det krävs pengar. Så länge kan man alltid stödja orginisationer som hjälper dem.


Suck suck.. Tänk på det när ni begär så mycket..


/fia

Av Sofia - 8 mars 2011 21:32



Fanns dem där då? finns dem där sen?

du kunde alltid kalla mig vän

om och om igen

 

Finns dem där nu? finns dem där alltid?

Hur kunde jag kalla dig vän

om och om igen

 

Finner du det äkta? Finnder du det starkt?

Hur kunde vi vara vänner

om och om igen

 

 

/Sofia

 

 


Av Sofia - 8 mars 2011 10:08



Jag har varit ledig tre dagar nu och det är himla skönt, inte varit det på väldigt länge faktiskt. Men jag vill ändå så gärna att dem bara ringer och frågar om jag vill komma in. Räcker med att jag är ledig en dag så känns det som en evighet sen jag jobbade.

Men jag tycker ju om mitt jobb och det är väl positivt skulle kunna jobba varenda dag :) haha

Igår var jag och tränade för första gången på två år kanske om man räknar bort att jag simmat och tränat hemma ibland. Så det kändes lovande kan jag säga, Jag knäde att det är lika bra att jag köper ett kort på en gång så jag får fart på detta.

Fatta vad slim jag kommer bli, menar jag är redan smal men otränad och det syns så ska bli skönt att bygga muskler och sådant nu :) Ska dit idag och boka tid med en träningsinstruktör då tar dem ut ett program för just mig. Isn't that great? YEAH!


Hur många är det som tränar egetnligen? jag inser nu att även om jag alltid varit smal och kunnat äta vad som helst så sätter det ju sig som fett och inte muskler. Haha Det måste bli ändring på det nu :) Och nu kan säkert folk som känner mig tänka men shit hon är hur smal som helst. Men fel jag var pinsmal och tränad förut, Nu är jag inte det längre så ta en titt till inan ni tänker så där :)


Puss på er!

Av Sofia - 7 mars 2011 12:08

"Hey baby girl what u doing tonight?

I wanna see what you got in store

Hey baby givin it your all when

you dancin up on me"

 

 

Godmorgon! Idag ställde jag inte klockan för första gången på länge faktiskt, så jag fick sova till strax efter elva helt jävla underbart. Men dock missar jag det jag ska göra så dags att styra upp det. Min lilla katt vill så gärna gå ut, och det slog mig att han är ju van att gå ut på en balkong och rulla runt på stenmark. Jag har en bit stengolv i köket eftersom det en gång i tiden varit en kakelugn just där och där brukar min lille skatt rulla runt så söt.


Livet är bra underbart just nu känner mig ganska stabil även om folk försöker ta min energi på en masssa skit. Men sanningen är den att jag inte orkar ödsla energi på endel saker. Jag behöver min energi för mig själv. Ibland måste man sätta sig ner och lyssna vad ens kropp och själ säger, det gjorde jag eftersom jag höll på att bli ungefär galen, jag gjorde saker som jag inte kände igen att jag brukade göra. Jag fick ångest över mitt beteende för det var inte jag? och jag undrade var fan fia (migsjälv) hade tagit vägen och hur jag bara kunde försvinna.

Så det fanns inget annat sätt än att göra sig av med allt dåligt och allt som fick mitt psyke att vandra upp till en ny nivå. Vilket jag idag är tacksam över att jag gjorde för jag mår bätte nu. Alla borde sätta sig ner och tänka efter hur dem verkligen vill ha det i livet. Om man verkligen vill gå och må dåligt eller låta en annan människa göra så att man mår dåligt? Det finns alltid något att göra åt saker och ting bara du lyssnar på dig själv och bestämmer dig.


Något som kan göra mig ledsen är när man diskuterar med folk och så måste dem bara säga något dumt bara för att, mår dem bättre av det själva eller? Blir situationen bättre då? Jag har diskuterat och drygat med folk som bara måste slänga in falska påhopp och ord om än. Dem bara måste bara påpeka att man är värdelös ungefär. Men så brukar jag tänka mår dem bättre av det så fine.

Jag skulle kunna säga så himla mycket men jag kniper käft för jag kanske är snäll?


Visst händer det att lilla fia är riktigt elak men det är sällsynt. Ibland förtjänar faktiskt folk att höra vad dem är och hur dem beteer sig för att förstå. Men vissa förstår inte. Synd tycker jag faktiskt.


Men nu är sommaren snart här och jag mår bra, Världens bästa vän ska ha barn om några veckor vilket gör mig helt förväntansfull. Det slog mig för några veckor sen att hon verkligen är gravid. Det är inte som att ens syster är gravid detta är din bästa vän som är.. det är som att hon föder ut en till vän till mig :) Och jag blir stolt gudmor till den lille vännen!! :) så jävla glad för det nu, Det tog mig lång tid att smälta det och få in det i skallen att hon verkligen ska ha barn.


Nåja nu skriver jag för mycket som vanligt. :)

Puss på er!

Av Sofia - 6 mars 2011 18:01



Hej och Hallå bloggen.

Jag har nu insett att det hädan efter inte blir något vidare roligt när man stressar hem från jobbet för att folk kommer förbi och ska festa med mig. Jag finner ingen ro till att ha roligt eller motivation, Jag bara stressar och är helt uppe i varv vilket slutar med att jag sveper för att komma ikapp alla. Så hädan efter inget mer drickande när man jobbat hela dagen eller jobbar dagen efter.


Jag hade roligt igår men kunde haft det lite roligare faktiskt, men var ju dock inte sugen på någon storkrog, bara att träffa vännerna. Himla mys kan det blir med tjejkvällar ibland. Synd bara inte alla förstår det!


Idag har jag bara glott tv, och faktiskt gjort lax i ugn, jajemän en riktig lyxlirare haha. det värsta är att jag känner mig konstant hungrig och vet inte vad jag ska äta här näst, mera lax? nej det får bli matlåda i morgon.  Jag har faktiskt gått upp i vikt och nu vill jag inte göra det mera. Jag testade ett par jeans jag hade förra året eller något och dem kan jag inte ens knäppa? HALLÅÅ? hur gick detta till? antingen har dem krympt i tvätten eller så har jag lagt på mig. Men jag har hört att kurvor ska va fint ? haha.

Efter nyår slutade jag tvärt med godis cola must och allt sådant och började äta nötter och loka istället samt promenera till jobbet fram och tillbaka. Men så föll jag tillbaka och köpte chips och mina godisar ibland. Inte bra, inte alls bra om jag får säga det själv..Jag har strävat efter att gå upp men när jag väl gör det får jag ångest och vill gå ner. Varför är det så? jag är jätte rädd för att bli smäll fet men jag älskar mat så tänk om jag blir det? haha usch mina tankar alltså.


Nåja vi får se det poitivt på något vis, att jag slutat röka kan ha med saken att göra? Jag ska helt enkelt gå till gymmet i morgon nu får det vara nog på lata fia!

Jag har bara en kropp och kommer nog inte få någon ny så dags att ta hand om den. Har redan slutat röka nu blir det sluta äta dåligt och leva sunt istället!


Ikväll blir det mys med en efterlängtad prick!


Kram!

Av Sofia - 3 mars 2011 20:48



Oh ja visst har jag blivit duktig på sistonde även fast jag aldrig får "arslet ur vagnen" så är jag ganska så postiv emot allting nu, den där må bra känslan är bra och när jag tänker efter så bör jag bara vara stolt Över mig själv. Det är faktiskt så, Jag har oturen med mig men jag tar alltid mig igenom allting helbehållen lite sliten av allt man råkar ut för men det är endel av livet och jag kan ju säga att jag lär mig av mina misstag :)

Jag har ju glömt att nämna att jag slutat röka nu, en vecka inan nyår slutade jag ju så det är över TVÅ månader sedan :) Och jag kan säga att det är inte så svårt som man tror, man måste bara övervinna begäret, Jag lovar att det finns något i hjärnan man kan stänga av och du kan styra det själv tro mig det går med viljan. Jag hade viljan och det gick, jag sparar flera hundra kr nu och så har jag nog lakt på mig något kilo. Tycker att man bör göra det om man vill ha lite extra pengar att röra sig med, vilket jag har nu :)


Så idag unnade jag mig min alldeles första Skinnjacka såklart fejk, jag spyr på alla där ute som inte har fejk, jag mår illa av min jacka som innehåller dun till och med. Usch stackars små djur. Men hur som haver min underbara fina skinnjacka, tycker det är galet jävla snyggt att ha det, det ser på något vis tufft ut, och fia behöver ju tuffa till sig haha! Nej då men det var jag värd, har även köpt nagelpyssel ska göra fina naglar nu eller i morgon kväll, Även ett läppglans som håller i 6 tim MMMM! ;)


    




Har haft en toppen dag, i morgon blir det jobb och lite ärendet ska även hämta ut ett paket med gardiner och påslakan. :) fint sörru!


Nu ska jag träna lite, tro det eller ej jag trännar hemma, eftersom att jag aldrig kommer till gymmet så får jag ta gymmet till mig, har träningsboll och hantlar och rullmaskin osv osv.. :) nice ja!


Puss o kram på er!


Ovido - Quiz & Flashcards